subota, 21. svibnja 2022.

Zašto nemaš curu 2: Red Flags

 Gledam ih godinama, pokušavaju, pate se, nije im jasno gdje griješe... i sâm sam prošao to sve. Urade sve što misle da treba, ili ono što ih je neko nasavjetovao, i opet ništa. I onda mrze ženski rod, sve žene im kurve osim mame, seru okolo da su oni njih odbili a ne obratno...

Nažalost neko je prije više hiljada godina ispregovarao sa ženama u naše ime da će one biti te koje biraju ko će od nas ostaviti svoje sjeme, tako da se sad moramo prilagoditi pravilima igre jebi ga.

Znam, sad će me pola raje hejtati jer su se pronašli, a pola jer ko sam ja da dajem svoj sud - "đe si jebač, nisam te poznao" priča. 

nikad ne budi red flag iznad Rajhstaga, sjebat će te kapitalizam

Ali who cares, haj'mo malo da vidimo gdje se to najčešće zarade crvene zastavice:


Napadanje više meta na istom mjestu

ne gađaj nikad više meta osim ako imaš strabizam

E' ovo je greška koji većina napravi: Ono, javi se jednoj - ništa, drugoj - ništa, trećoj - ništa... i tako do jedno 16-te, i, logično, žene pričaju jedne s drugima, pogotovo ako se sve to dešava unutar jedne raje, i next thing you know proširila se priča kako si svaku bario i nijedna ti ne da, a svi znamo da je ženski moto "ako mu ne da nijedna, ne dam mu ni ja".


Prerani izljev emocija

mrš s tim ljigavostima od mene

Davno nekad slušam jarana kako govori kako barenje nije komplikovano, samo kažeš ženskoj šta osjećaš i to je to. Jest ako ćemo se gađati tramvajima za Hrasnicu. Jebi ga, nažalost, tek sa svojih skoro pa 40 godina mogu reći da je barenje (nebitno ti nju, ili ona tebe) šah - ako odigraš potez prerano ili prekasno, gotova partija, zijani ti. Uglavnom, "volim te" nakon 6 dana i nakon 6 mjeseci imaju totalno suprotan efekat. Nije zanimljivo ženama (a ni muškima većinom) kada znaju da te već imaju, eto tako, bez borbe.


Clingavost

nekad su ove ljude držali u institucijama sa čikama i tetama u bijelom

Clingy je jedan lijep termin na engleskom koji označava onog lika što traži vašu pažnju 26 sati dnevno. Takvi ti se javljanju svakih pet minuta da te nešto pitaju, da vidiš neku sliku, video, glupost...

Eh, u ovim m/ž odnosima, to su oni što se jave ženskoj 18 puta da bi dobili "ok" ili ":)". Uglavnom, totalni manjak samopoštovanja. Ono, čista ekonomija: ako te previše na tržištu, pada ti cijena, ilitiga, ako se previše javljaš, dobit ćeš sve manje i manje odgovora, jer više nisi zanimljiv.


Predostupnost

ne budi Glovo da ne bi fasovao Korpu, sšjoo, mislim da je došlo do provale

Ovo bi moglo ići u istu kategoriju sa clingy ljudima, samo što se ne moraju javljati svaki dan, već su samo na raspolaganju 24/7. The thing is that žene isprva, ustvari ne žele da si tu za njih kad god ih zasvrbi. Opet se vraćamo na ekonomiju i zakon o ponudi, potražnji i vrijednosti. Ako UVIJEK imate vremena, znači da neće cijeniti vrijeme koje odvojite za nju. Druga pravo bitna stvar je ta što žene love when you do stuff, pa šta god da je. Samo jedan dan reci "ne mogu danas, imam nekog posla" i dići ćeš sebi vrijednost za 10%, trust me!


Preuranjeni pokloni

jeste haveru, samo čeka da joj baš ti daš poklon

Joj, ovo gledam stalno. Neko se nagleda previše onih odvratnih romantičih filmova, pročita romana, shajaznam, pa konta ako joj pokloni naušnice eto onako, ona će pišnuti. Neće haveru, to ti je kiks u startu. Normalna žena zna da, realno, nije zaslužila taj poklon i tako ćeš joj samo nabiti pritisak da ti se mora odužiti na neki način, a 100% ne na onaj na koji ti očekuješ. Pogotovo ako je neki sega mega poklon na koji ti ne može uzvratiti istom mjerom, neće se osjećati k'o princeza već k'o govno.


Pasivna agresija

ne, glupane, ako staviš na rafalnu paljbu, efekat je učinkovitiji

Kako je ovo samo gadnoo, kada dobiju odbijenicu, pa krenu udarati na savjest. Nedavno mi je havericu startao nekakav luđak, pa kad ga je odbila pisao "ma ja, jebo mene, klošar", "ne moraš odgovoriti, dabogda ja umro" prijetio joj da će se ubiti, da će popiti Domestos, objesiti joj se ispod prozora. Ovo je možda the ultimate red flag, kome je ovo palo na pamet, just stop it.


Generalno prevelik trud

e' isto 'vako, minus popularnost i mišići

Kad god se ti lomiš oko neke ženske, neko tamo se ne mora truditi, štaviše ona se njemu prva javi. Jeb'ga, nekad se stvar jednostavno ne isplati i na kraju, i ako bude nešto od vas, valja ti živjeti sa spoznajom ili da živiš sa lujkom koja će ti zadavati testove izdržljivosti dokle god ste skupa, ili jednostavno da si nečiji plan B.


Friendzone


Ja lično ne vjerujem u friend zone. Ako joj se sviđaš neće te friendzonovati i to je tako. Problem je što likovi neće ili ne mogu da se pomire s tim da su friendzonovani pa play along dok ne osjete da je dobar trenutak da otkriju svoje prave namjere. Vjeruj da će te više cijeniti ako odmah kažeš da je ne gledaš samo kao "jaranicu", pa ako se nekad i ukaže prilika, napadni! Mislim, lako je poznati takve likove, kakvog god momka da "jaranica" ima, naći će mu neku manu, ili generalno gledati da joj se "usere u ćeif".

Nema komentara:

Objavi komentar