utorak, 26. srpnja 2022.

Zašto žene ostaju single

Eh, da ne bude da stalno derem po muškom rodu ko PAM-om po prozorima (nije da nismo zaslužili, realno), ovaj put ću se malo posvetiti ljepšem spolu.

"Gorivo 3,6 KM, a ja živim u Briješću"

Normala, svi kontamo da je ženama mnogo lakše naći nekoga nego nama, in a way to je istina: iskopaju rupu sa pivom i ćevapima i upast će neko. A ne, sad fakat, pravo puno ženskih ostaje single što namjerno, što spletom okolnosti, a boga mi i zato što su govna iz ToiToija s koride Čevljanovići.

Dejting tržište je (ponavljam po 100ti put) brutalno i nemilosrdno. Ako išta mrzim na svijetu to je kad ženske krenu lupati gluposti kako fizički izgled nije bitan, kako je bitna duša, osoba, inteligencija... sjo šege. Nije u pitanju to da su žene zlo (dobar dio jeste), jednostavno evolucijski smo programirani da lijepe osobine prišivamo na lijepe ljude (a obično je ustvari kontra). Jebem mu mater, napravili su experiment na bebama u baš ranoj fazi, gdje se pokazalo da bebe gledaju atraktivna lica četiri puta duže nego ova što to nisu. Kad su u jednom experimentu rekli ljudima da vežu karakterne osobine uz fotografije lica, naravno da su oni najljepši bili najbolji, najpametniji... Zato su Harisa Silajdžića forsirali na Zapadu 1990-ih, jer je "izgledao", a ne Edhema Bičakčića, pa realno, jebo ga.

Zbog tog pogleda, Biljana Plavšić je nosila rezervne teretne gaće

Ovaj dio muških što još brani prvu liniju samopoštovanja, što se još nije ufatio Tindera, ima malo drugačije kriterije od "samo daj da me raja vidi s njom". Elem, Tinder i Instagram i ostala sranja, totalno su sjebali sistem vrijednosti, da nema tog Bill Gatesa i Elona Muska koji bi razvili algoritam da bi ispravio stvari. Danas žene koje i nisu baš najzgodnije misle da su zaslužile likove koji su dva levela iznad njih, jer im se dnevno javi 86 jadova koji bi im bili robovi, strugali pete, čistili wc, mijenjali ulje na Golfu dvojci...

Dosta žena danas je jednostavno prezahtjevno za likove koji nisu u top 20%... k'o Crysis nekad, bog te (a znamo ko ga je mogao pokrenuti). Ali nije ni to probem, problem je u tome što ništa ne nude zauzvrat osim seksa i izgleda. Što je najgore, traži se od muškarca da je full ostvaren, ništa zajednička borba, već je "sve ti sam haveru, pa ću ja doći". Ti njoj stan - ona tebi seks, ti njoj auto - ona tebi seks, ti njoj odjeću - ona tebi seks, ti njoj džeparac - ona tebi seks... jebi ga, haverice, ne primaju u granapu seks kad treba hljeb kupiti (a pokušao sam). Zamisli sipaš gorivo na pumpi, kaže ti pumpadžija "20 litara, to bi bilo tri seksa i pet izgleda". Malo, malo pa naletim na žensku koja ništa ne radi, žensku koja ne zna kuhati, žensku koja ne zna gdje je zgrada opštine, žensku koja nije gledala The Lord of the Rings, žensku koja ne zna ofanzive istočnog fronta 1941 - 1945. I, normalno, likovi odu.

U moje doba seks je bio šlag na kraju, piva poslije izljevanja ploče, jagoda na torti, ćurokot po somunu, baklja poslije Željinog gola... nešto što se desi kad ste oboje sigurni da je to to. Danas treći dejt i metak. Ok, razumijem ja da treba isprobati robu prije kupovine, ali vrrlo mali broj muškaraca, naročito mlađih, će imati potrebu da uleti u nešto ozbiljno onog trenutka kad ga je otresao o roletnu njene studentske sobe. I onda opet žene ostaju single. Seks je jednostavno izgubio svaku vrijednost i definitivno kod tete u granapu ne možete ništa kupiti za njega (a probao sam).

Negledanje The Lord of the Rings treba da se uvede kao internacionalni red flag

Jedan ogromni problem je taj što je većini žena iskodiran taj neki ideal alfa chad muškarca sa 190+ cm visine i onom chiseled jawline, što izgledaju k'o vjeverice kad su im usta puna oraha. Eh, neki dobri ljudi su provodili experimente po društvenim mrežama gdje se ispostavilo da 75% žena trči za 20% muškaraca (ja lično mislim da je 20% i previsok procenat, al' hajd'). Naravno, tih 20% muškaraca završi sa 20% žena (može i 40%, ako mogu to sve stići) i osta 55% žena da, ili čeka u redu, ili se bori sa ostalima. E', zato svaka škola, svaki fakultet, svaki kafić, svaki klub, svaki fitness, svaki mesdžid... ima tog jednog lika za kojim sve pizde, koji, naravno, neće u vezi ni sa jednom, jer ih može imati sve. Zato će se radije pet žena lomiti oko jednog istetoviranog lika, od dva metra i dugom kosom nego da svaka sebi nađe average muškarca. I ostadoše same.

Idemo dalje. Recimo da si muško i ko Nijemci na Kursku 1943. prošao si prvu liniju odbrane kod ženske koja ti se đasvi, šta sad? Dobra je vjerovatnoća da ćeš morati proći niz testova lojalnosti: od odbijanja njene poznanice koja te bari na društvenoj mreži, bacanja prstena u vulkan u Mordoru, uništenja Death Stara, povratka u budućnost, do prolaska odbrane Želje iz 1985... a sve vrijeme si ustvari samo plan B, jer kraljica nije uletila u 20% sretnica. Maloumnici bi se nastavili boriti za njenu naklonost, a normalno muško bi poslalo sve u pizdu materinu i otišlo kući.

Ono što sam takođe primijetio je to da žene u dosta slučajeva namjerno likovima traže mane. Znači lik dobar, zdrav, prav, uz brdo brz, ali jok "nešto mi se tu ne sviđa, ma ne bi' maajke mi, nešto tu fali, nema ono nešto...". Pa kad joj jaranica ukaže na kratkovidnost, završi sa "kad ti je toliko dobar, vodi ga ti kući".

Kažem ti ja, ono k'o glodar kad su mu usta puna oraha

Takođe ogroman broj žena nepotrebno komplikuje stvari. "Daj da se nešto dešava". Pa se po tri puta analizira šta si rekao (2/3 puta pogrešno), traže se skriveni motivi zašto si baš izašao tamo na pivu a ne ovdje, povezuje te se sa ženskima s kojima si dijelio samo wifi u kafiću ("šta imaš koristiti isti internet ko ona kuuurva"), vade ti se bivše iz naftalina... i naravno da, ako ima imalo mozga i samopošovanja, muško pobjegne. 

Jedan od najvećih problema za dejting generalno rezltat je "ženskih" savjeta svojim drugovima zacopanim u njihove jaranice, u kojima im govore da je dovoljno da "budu ono što jesu", "kažu kako se osjećaju", "budu fini i gentlemani", "da probaju sa cvijećem i bombonjerom"... a znaju dobro da to ne pije vode.

Malo situacija iz klubova. Koliko single ženskih učini prvi korak ka liku? Manje od 10%! Dok tebi, haverice, priđe onaj kojeg baš ti hoćeš, prođe voz za Ploče (a svi znamo da ga nije bilo deset godina). Obično čekaju da im priđe isti lik kojeg čeka još deset njih... i kad već pretrpe poraz k'o ćafiri na Bedru, onda ide iživljavanje na average i below average likovima koji bi nešto da pokušaju. "Jao, jesi vidjela onog debila što mi je zovnuo piće", govore jaranicama; smiju se likovima u facu kad im priđu, govore da nisu njihova liga, do onih najgorih što se full ljute, što im nije jasno "kako se samo usuđuješ da mi priđeš".

Htio sam napraviti ilustraciju za klubove, pa umjesto "clubing" upisao "clubbing", pa sam morao podijeliti s vama, sorry, not sorry

Ne kontaju žene koji je stres za average lika uopšte da priđe. Često se muški ego full sruši u tih par sekundi i treba proći vremena i vremena da se oporavi, a nekad ostane sjeban k'o Bosna do kraja života. Zato velik broj likova kaže "Fuck this shit" i odustane od prilaženja totalno. Ali jebo i to, danas je to mnogo brutalnije na društvenim mrežama. Danas se screenshotaju "najgori uleti" i postaju na storijima, a jedino što su ti likovi skrivili jeste to što nisu baš ti koje bi one htjele da im se jave. (Kad su pedofili, creepovi i dic pic senderi u pitanju, to treba objavljivati javno, ko im jebe mater).

Velik broj above average, glodar vilica, likova u jednom trenutku u životu nema šta da jebe, pa mu valjaju i average ženske (klasa od 3 do 6 na dejting pijaci) i onda ih zove kod sebe (da gledaju Paju patka dok se boje ne rastope vjerovatno). Problem nastane tako što se takva ženska ponada da je nekim čudom izašla iz average lige, pa ili misli da zaslužuje above average likove, ili nastavi patiti za tim likom. Eeeh, jaranice, kad bi se tako lako izlazilo iz niže lige, Radnik iz Hadžića bi sad uveliko sa Željom igrao.

Zanimljiva je pojava žena koje sebi žele dići vrijednost na dating tržištu tako što će se isklesati u teretani, pa umjesto da im se poveća izbor muškaraca, dodatno ga sebi smanje, jer se u istoriji nije desilo da žena koja trenira ima muškaraca koji ne trenira, tako da se ograniče na 6 pack fuckboys i ostanu sjebane. Svi oni bilderi po teretanama epitom za vjernost, svaki je vjeran svakoj od četiri im ženske.

Ma too sestro, treba imati jake noge, ipak treba nositi sav taj teret bivanja prepičkom

Na kraju, dosta žena je jednostavno odustalo i naviklo na single status, bez ikakve želje da upoznaje nove likove. Polome zube na nekom alfa chad liku što im je "sjebao život" kao privatizacija bh. ekonomiju, a zapravo, dok ih je zavlačio, nikad se nisu osjećale more alive. I onda pizde za njim godinama, ali ne toliko zato što im je žao njih samih, već zato što kroz to pižđenje i dalje osjećaju povezanost s njim. Govore kako su same lavice, vučice, kako im je draga njihova "slobodica", a stavljaju romantične storije po društvenim mrežama.

Ali da ne bude samo da serem, evo par hintova za žene (pogotovo ove mlađe) kako biti materijal za vezu a ne samo za safatari po pofatalićima:

Normalan muškarac će prvo gledati njen odnos sa roditeljima (važi i za obrnutu situaciju ofc). Nije neobično što ženske sa lošim ili nikakvim odnosom sa starim, kontaju da su manje vrijedne, i krive i za šta treba i za šta ne, pa onda same sebe kažnjavaju sa toxic likovima. Ne treba to nikome u životu. Žene iz normalnih porodičnih odnosa će u velikoj većini slučajeva biti bolji materijal za vezu i to je jednostavno tako. Zato je odnos sa roditeljima, s ocem pogotovo, ključan, a ako ima i burazera, još bolje.

Normalan muškarac neće žensku sa istorijom toxičnih likova (debila). Jer je velika vjerovatnoća da će on 1) iskihati sve ono što su joj oni nažao učinili, 2) biti nogiran zbog jednog takvog lika, jer ona jednostavno ne zna za drugačije.

"Ovo su moji bivši, u ok smo odnosima, čujemo se ponekad, zaglavimo u Trezoru"

Normalan muškarac će gledati da je žena finansijski stabilna, ili da radi na tome. Nikome ne trebaju paraziti i ničija peezda nije zlatna.

Normalan muškarac sigurno neće ganjati žensku što je u 7 ujutru iznose iz Silver & Smokea dok krivi vilicu i svrbe je leđa.

Normalan muškarac neće žensku koja spava do jedan popodne. "Ja ću spavati dokle ja hoću", hoćeš jaranice, niko ti ne brani, ali znači da ti je organizacija vremena go kurac. Red flag u startu.

Normalan muškarac neće žensku koja se druži s klošarima i dilerima, to je sigurno k'o pobjeda Hadžibajrića u Starom Gradu.

Normalan muškarac neće žensku koja mijenja najbolje jaranice i jarane svake godine. Pa svako želi pored sebe lojalnu osobu, a ne Fikreta Abdića.

I normalan muškarac neće za ozbiljno žensku koja je ostavila momka radi njega, jer je fina šansa da se i njemu sprema takva taktička izmjena na poluvremenu.

Sad vjerovatno ljepšespolke kontaju kako je ovo najšovinističkiji tekst koji sam ikad napisao i psuju mi sve na kamaru. Možda i jeste, I don't care, istina boli i niko nije zaštićen od nje. Ako ste se pronašle u ovome svemu, još ljepše, nadam se da ćete se motivisati na promjenu.


Nema komentara:

Objavi komentar