subota, 7. siječnja 2017.

Drage seljačine, sve vam pjevaljke pjevaju istu pjesmu

Sjećam se kad sam otprilike prvi put čuo ovaj današnji turbo folk, ono klasika: sise, guzovi, treba koja izgleda a ne zna pjevat', ili lik koji ne izgleda ali zna pjevat', uz “tup tap tuptap, tup tap tuptap” ayoub arapski ritam. I onda su počele (i počeli) dolaziti jedni za drugim: Seka, Ana, Kaya, Mia, Rada, OK Band, Tropico, Mile, Boban... s time da su svima jebeno pjesme ISTE!

Vidite, nemam ništa protiv ayouba, to je jedan plemenit ritam, stvoren za tarabuk, koji, izvođen gdje i kad treba, zvuči do jaja, evo i primjer:



Ali problem nastane kada stado krava koje zovemo današnjom folk scenom vjerovatno ima istog muzikoklepca, koji svima uvali jedan te isti jebeni ritam... i što je najgore, niko od gomile retarda koji tu muziku slušaju ne konta da je sve isto. Pa ne mogu svi biti isti, a da nikome ne zasmeta u pizdu materinu.

Evo vam današnji turbo folk hit analiziran:

Uvod: Neki retard tipa DJ Shone ili neki drugi slučaj za Zavod Mjedenica najavljuje pjevaljku sa više očiju nego moždanih vijuga.

Trube: Bez Guče nema priče, čak su i neki američki reperi maznuli trube, well done Serbs, well done; a sve to uz ayoub naraFno.

Strofa: Poželjno je da pjesma ima dva vokala, muški i ženski, gdje je muški recimo maloumnik tipa MC Stojana gdje on nabraja gdje sve izlazi, koje auto vozi, gradove u kojima ga vole, a ženski, npr Rada pjeva kako je njen život njena stvar, ali njemu neće dati, jer ona nije cura takva... da bi...

Refren: Eh, prije refrena ide jedna maala pauzica, da naš pevaljko, ili pevaljka, stigne izgovoriti zadnju riječ, a onda ide tup tap tuptap, tup tap tuptap ludilo uz “Balkan... (pa nešto)”

Poješću sve batačićee, tebi za inat postaću krmačaa
Trube: Eh, sada trube idu uz “hej, hej, hej” iz pozadine, a seljačinama iz Barlottija full ruke u zraku uz pljeskanje ili pucketanje prstima

Pa opet strofa: Sad on nju traži, a ona njemu govori kako je on opasan momak, ali neće s njim, jer ona zna takve k'o što je on

Pa opet refren: Balkan, Balkan, rakija, vino, splavovi, pičke materine...

Brejkdaun: Eh, ovdje se pjesma lomi, ovdje ona govori konobaru da joj natoči piće, da se popenje na sto

Strofa: Eh, sad već su njih dvoje sami u sobi, kite sijevaju na sve strane, svršavanje svuda, nanina slika uflekana spermom, ona curi na sve strane, puna soba sisa, guzovi se jedu za ručak, on njoj boju skida od lizanja, a ona njemu, od silnog vaakuma, povukla čaršaf u guzicu...

Refren: Balkan, Balkan, jebo vas Balkan (koji se ponovi jedno šesn'est puta prije kraja pjesme)

Da bi shvatili o čemu govorim, kliknite na link

Pa mater mu jebem, u vrijeme kad je turbo folk bio najinovativniji, imao si fakat ljude koju su pravili muziku, pa koliki god ona treš bila. Pa Aca Lukas je pisao "Bele ruže", "Kuda idu ljudi kao ja", pa i ne tako folk "Poslednje pijanstvo"; čuo si bubanj, čuo si gitaru, čuo si hejbet fakat instrumenata, danas iskopiraj neofirno hit od kolege pevaljka ili pevaljke, ili budi manji šupak pa to isto uradi nekom Grku, Turčinu ili Bugarinu, i voila, eto ga hit.

Nema komentara:

Objavi komentar