nedjelja, 13. ožujka 2016.

Ono najgore od nas

Prvo smo psovali majke četničke, balijske i ustaške, pa smo onda pjevali "bando crvena" (iako niko od nas nije imao pojma šta to znači), pa dizali transparente podrške kriminalcima: mafijašima, dilerima, čak i nekima što su ležali zbog pokušaja ubistva.


"Kantonalni sud u Sarajevu osudio je Edina Vuka (24) na 16 godina zatvora za ubistvo Amara Mistrića (1986)"

Raspirivali smo mržnju među gradovima sopstvene zemlje: gađali kamenjem autobuse gostujućih navijača, a u nekim gradovima smo bacali bombe! Tukli smo momke koji nisu pjevali pjesme koje smo mi pjevali, djecu po vozovima jer se nisu mogla odbraniti, na gostovanjima krali po prodavnicama, otimali naočale, fotoaparate i mobitele prolaznicima ispred stadiona...

Čak smo napravili granicu u gradu, koju MI i ONI nismo smjeli preći sa obilježjima klubova. Poslije smo se tukli međusobno, jer kako neko iz drugog vremena ili drugog dijela grada može na tribini biti važniji od nas? Otimali smo i krali transparente drugih navijačkih grupa, jer nema veće bruke i sramote od kad ti neko "mazne" glavni trans.

Malo se nije išlo na more nakon ovoga

 A onda smo počeli umirati!

Momci koji su išli s nama samo da bi gledali svoj klub su bivali upucani, pogođeni ciglom u glavu, prebijeni do smrti... nekima su deformisana lica, izbijene oči, prsti otkinuti kamenjem ili komadima stakla, jer su i u drugim gradovima i državama bili isti ko mi, čak i gori od nas!

Ono što se nakupi u narodu eksplodira na tribini.

 
"Samo nešto da te piitaam ba"


Što roditelji pričaju djeca pamte: zato unuk i sin moraju isto umrijeti kao i njihov otac i dedo, djed ili deda koji su klali u ratu. Ko je kriv za stanje u kojem se tvoj grad nalazi ako ne glavni grad, ili onaj koji se obogatio od 1992. do 1995? Ko je najveći zaštitnik vitalnih nacionalnih interesa (za koje smo glasali) ako ne onaj koji se prvi zaleti baciti kamen na navijače iz drugog entiteta?

Na kraju krajeva, ko je veći prijatelj tribine ako nije onaj koji je prvi uletio u teren da bije igrače protivničkog tima? Ko je kriv što nemaš djevojku i posao, ako nije neko iz druge navijačke skupine, koji isto misli za tebe?

Kume, brate, paša, oca m', brata m', djeteta m',

Stanje je takvo i nikad se neće promijeniti! Zato prestanite se zgražavati kada čitate tekstove o navijačkim neredima i prihvatite to kao odraz VAŠEG LIJEPOG NARODA! Jer ste vi krivi!

Kad niste djecu vaspitali i naučili pravim životnim vrijednostima sada gledajte kako vam dolaze kući razbijenih glava.

Neka je vječni rahmet i pokoj duši Aneru, Vedranu, Mirzi i svima koji su izgubili živote radi tuđih frustracija.

"Joj jesmo ludi kume djece mi, svi nosimo pištolje i svi nas se boje oca mi"

Nema komentara:

Objavi komentar