nedjelja, 13. ožujka 2016.

Nismo svi isti: Kako sam promijenio mišljenje o turbo folku

Kad sve sumiram, na kraju, nemam ništa protiv turbo folka, farmi, skandala... I niža vrsta ljudskih bića mora imati neki oblik zabave.

Ekrem Jevrić, ili "kako su ljudi sa mentalnom retardacijom uvijek fun"

Obično se raja buni sa pričom kako turbo folk zaglupljuje mlade, što nije istina. Omladina koja jede čaše uz Janu je rođena glupa. Za svojih 30 kuka nisam upoznao Barlotti, Atilla, Bar Flay, Jež... osobu s kojom sam mogao voditi razgovor koji se nije svodio na pare, žene, auta, mobitele, nekoga ko je pravo zajeban ili kako je neko nekoga prebio.

Nek' je šareno, nek' svijetli i nek' se okrećeee

Jana, Farma, Svet... ne rade na informisanju ili, ne daj Šejtane, edukaciji raje, već na izazivanju podražaja. Kad je iko čuo folk pjesmu o nečemu što nema veze s kurcem?

Nedavno je Tarzanija imala genijalan tekst o ciganskim svadbama i kićenju pjevača. Na kraju liste bilo je poklanjanje Šabanu Šauliću prave pravcate KRUNE OD ZLATA! Nisam mogao da se ne zapitam gdje je greška u matrici da bi neko dao desetak hiljada eura nekome jer će ga baciti u sevdah i svojim pjesmama podsjetiti na sve žene koje nije imao, sve pare koje je propio, sve prijatelje koje je izgubio...

Bog te jebo, mene Iron Maiden baci u sevdah svaki put, pa im ne dam ni marke više od 80, koliko im je upad... mrš! :D

 
Ojhaa, otresi me babo ošljivu!


Uglavnom, vremena se mijenjaju a maloumnici ostaju maloumnici. Uvijek je bilo i bit će "mozak na pašu" zabave za šire narodne mase. Nekad je to bila Brena, a sad je Sandra Afrika.

Jedan pametan čovjek je davno rekao "ako razmišljaš kao većina, zapitaj se šta nije u redu s tobom". Ljudima je u prirodi da idu linijom manjeg otpora. Zašto bi se neko mučio oko nekog tamo jazz ritma, kad može uživati u "A ella le gusta la gasolina" basovima.


A nama dobro jeee, a nama dobro jeee...

 Zato me turbo folk toliko i ne sekira. Neće SIGURNO neki Star Trek fan odjednom poželjeti otići u "Bosnu" na muziku, ili sebi u autu upaliti "Elitne Odrede" (čuj "elitni odredi" :D hahaha - znači ima vas nekoliko grupa po četvorica, a zajedno ste "elitna brigada" :D).

Ne sekiram se zato što i normalna raja živi u istom svijetu sa "najveći vrh u BiH je Jana u Barlottiju" maloumnicima. Da je mlade lako zatrovati svi bi bili zatrovani. Oni podložni će uvijek sebi naći zanimaciju tipa "Parovi", tako da je neko "produhovljenje" samo gubitak vremena, nismo svi isti, niti ćemo ikada biti ;)

Turbo folk, kriminal, nacionalizam, religija, idiotizam, materijalizam, netolerancija, površnost... nastavi niz :)

P.S. Sigurno mi neki sad "jebu sve po spisku" i planiraju napisati kako među rajom u Ježu ima i pametnih ljudi... da, ima, to i jeste najveća tuga, toliko inteligencije ostane zarobljeno, a mogli su napraviti čuda :P

Na šestoj stranici čitajte šta sirijske izbjeglice slušaju na čamcima za Italiju




Nema komentara:

Objavi komentar